Mijn geweldige ervaringen op het NK!
27 december 2019
Foto van @Jan Pieter Schade

Afgelopen week was een week vol verassingen en overwinningen op het NK tennis in Alphen aan den Rijn! Nadat ik de junioren wedstrijden had gewonnen en op het NK de juniorfinales mocht gaan spelen, verheugde ik me op de dames kwalificaties. Hieronder leest u mijn ervaringen op het NK!

Foto van @Jan Pieter Schade

Het is alweer een tijdje geleden maar in het laatste weekend van november 2019 begonnen de wedstrijden voor de junior plekken tijdens het NK. In de enkel verloor ik mijn wedstrijd tegen Jinte Bos en won ik mijn wedstrijd tegen Fee Lentze met een walkover. Uiteindelijk heb ik me dan toch geplaatst voor de junior finale. In de dubbel wonnen Jinte en ik de dubbelwedstrijd tegen Maarten ter Hofte en Xavier Donker met 6-3 6-1.

Om toch mee te kunnen spelen bij de dames op het NK moest ik mijn eerste kwalificatie wedstrijd tegen Kelly van der Ven winnen. Voor mij was dit een spannende wedstrijd maar toch won ik deze wedstrijd met 6-0 6-2. Na deze overwinning mocht ik dan ook meespelen bij de dames en werd ik geplaatst in een poule met Aniek van Koot, Ilse van der Burgwal en Jinte Bos. Maandag 16 dec speelde ik mijn eerste enkel wedstrijd binnen de poule tegen Aniek van Koot deze wedstrijd heb ik verloren met 6-2 6-1, maar toch 3 games behaald! Dinsdag was een spannende wedstrijd tegen Jinte Bos, tijdens de junior wedstrijden verloor ik nog maar deze wedstrijd viel het kwartje goed en won ik met 6-1 6-4. Woensdag heb ik mijn laatste spannende poule wedstrijd gewonnen tegen Ilse van der Burgwal met 6-4 6-4. Deze overwinningen hebben ervoor gezorgd dat ik tweede werd in onze poule en dus de kruisfinale mocht spelen. Vrijdag 20 dec stond ik dan ook in de kruisfinale op center court tegen Jiske Griffioen, een leuke en leerzame wedstrijd die ik heb verloren met 6-1 6-1.  

Tijdens het NK speelde ik ook mee in het dubbelspel samen met Jinte Bos, onze eerste wedstrijd was op woensdag 18 dec tegen Kelly van der Ven en Ilse van der Burgwal. Ook dit was een spannende wedstrijd die Jinte en ik uiteindelijk gewonnen hebben met 6-4 6-2. Met deze overwinning op zak plaatsten wij ons hiermee voor de dubbelfinale dames tegen Marjolein Buis en Michaela Spaanstra. Deze dames waren toch te sterk voor ons en deze wedstrijd hebben we verloren met 6-1 6-0.

Op de finaledag van het NK zondag 22 dec speelde ik de junior finales. We begonnen met de enkel finale die ik speelde tegen Jinte Bos. Het was een spannende wedstrijd die ik uiteindelijk won met 6-3 6-1. Daarna speelde ik samen met Jinte in de junior dubbelfinale  tegen Maarten ter Hofte en Xavier Donker. Deze wedstrijd hebben we gewonnen met 6-3 6-1.

Dit NK is er een die ik niet snel vergeet, ik heb mooie overwinningen behaald en leerzame verliespartijen gespeeld, die ervoor hebben gezorgd dat ik nu Nederlands kampioen junioren in de enkel en dubbel ben. Maar ook de tweede plaats heb behaald tijdens het dubbelspel dames en niet te vergeten de halve finale dames. Oftewel dit NK was een geweldige ervaring voor mij!

Klik hier om de foto’s te bekijken!

Hoe kun jij sponsor worden?

Vliegtickets, verblijfkosten, het vele trainen… op jaarbasis kost rolstoeltennis zo’n 25.000 euro. Wilt u hieraan bijdragen en zo laten zien dat het rolstoeltennis een warm hart toe draagt? Er zijn verschillende mogelijkheden die we u graag toesturen. Neem contact op om te bespreken hoe we elkaar kunnen helpen!