Wereldkampioenen
20 augustus 2023

Dit jaar mocht ik voor het eerst deelnamen aan de World Team Cup in het vrouwen team Nederland. De World Team Cup is de wereldkampioenschappen voor landenteams. Bij een ontmoeting met een land speel je 2 singles en 1 dubbel. Ik zat samen in een team met Diede de Groot en Jiske Griffioen onder leiding van onze coach Amanda Hopmans. We zaten in de poule met China en Zwitserland. De eerste dag speelden we tegen China, we wonnen zowel de singles als de dubbel. Vervolgens speelden we tegen Zwitserland, we wonnen wederom de singles en de dubbel. Dit betekende dat we de halve finale hadden bereikt, deze speelden we tegen Frankrijk. Ook deze ontmoeting wonnen we, waardoor we de finale mochten spelen. De finale wonnen we van Japan na een beslissende dubbel. Wat betekende dat we wereldkampioen zijn geworden!

Het was super gaaf dat ik bij mijn eerste deelname aan de World Team Cup in het vrouwenteam wereldkampioen ben geworden met het team. 

Foto: KNLTB Toptennis

Hoe kun jij sponsor worden?

Vliegtickets, verblijfkosten, het vele trainen… op jaarbasis kost rolstoeltennis zo’n 25.000 euro. Wilt u hieraan bijdragen en zo laten zien dat het rolstoeltennis een warm hart toe draagt? Er zijn verschillende mogelijkheden die we u graag toesturen. Neem contact op om te bespreken hoe we elkaar kunnen helpen!