Ik heb mijn eerste finale gespeeld op een ITF1 toernooi
7 april 2023

In juli heb ik twee toernooien achter elkaar in België gespeeld. Het eerste toernooi was Flanders 25 (ITF3) in Leuven. Na een regenachtige start van het toernooi won ik mijn eerste enkel met 6-0 6-2 gewonnen van de Belgische speelster Els Verhoeven. Dit betekende dat ik in de kwartfinale stond tegen Britta Wend, deze wedstrijd won ik met 6-1 6-4. In de halve finale stond ik tegenover Katharina Kruger, de huidige nummer 13 op de ITF ranking. Na een lange, spannende wedstrijd verloor ik jammer genoeg met 5-7 6-2 2-6. Ondanks dat ik heb verloren, was het een leerzame ervaring om tegen een speelster met meer ervaring te spelen. In de dubbel speelde ik samen met Jinte Bos. De kwartfinale wonnen we van Mieke van Chastelet en Els Verhoeven met 6-0 6-1. In de halve finale stonden we tegenover het Duitse duo Katharina Kruger en Britta Wend, deze verloren we helaas met 6-2 3-6 9-11.

Na Flanders 25 ben ik gelijk doorgegaan naar het volgende toernooi in België, de Belgian Open (ITF1), dit toernooi was een hoger niveau dan ik normaal gesproken speel. In de eerste ronde speelde ik tegen Mariska Venter, deze wedstrijd won ik met 6-4 6-4. De tweede ronde was tegen Macarena Cabrillana, nummer 11 op de ITF ranking. Ik wist van tevoren dat het een zware wedstrijd zou worden om te winnen, maar het is me gelukt. De stand was 2-6 6-4 6-1. Vervolgens speelde ik tegen de Japanse Saki Takamuro, deze wedstrijd won ik met 6-4 6-4. De halve finale heb ik gewonnen met 7-6(4) 6-0 van Cornelia Oosthuizen. Wat betekende dat ik in de finale stond tegen Zhenzhen Zhu, de huidige nummer 4 op de ITF ranking. De stand werd uit eindelijk 6-4 7-5 voor Zhu. Ik ben super blij met het niveau dat ik heb laten zien die week. Het was een super gave ervaring om een finale te spelen op een ITF 1 toernooi met zoveel publiek naast de baan.

In augustus ga ik voor 10 dagen naar Roemenië om daar 2 toernooien (ITF Futures Series) te spelen.

Hoe kun jij sponsor worden?

Vliegtickets, verblijfkosten, het vele trainen… op jaarbasis kost rolstoeltennis zo’n 25.000 euro. Wilt u hieraan bijdragen en zo laten zien dat het rolstoeltennis een warm hart toe draagt? Er zijn verschillende mogelijkheden die we u graag toesturen. Neem contact op om te bespreken hoe we elkaar kunnen helpen!