De eerste wereldtitel is binnen!
4 februari 2020

Na even een heel kort nachtje bijkomen vertrek ik zo weer naar de eerste training. Onwerkelijk is het nog allemaal, van voor het eerst naar de Junior Masters tot thuiskomen met twee wereldtitels. Om jullie een idee te geven van hoe mijn week verlopen is, neem ik jullie mee terug naar 26 januari 2020. Dit was de dag dat we vertrokken naar Tarbes, samen met Jinte Bos, Niels Vink, Xavier Donker, Colin Sal en Robin Ammerlaan.

We begonnen met drie trainingsdagen , tijdens deze dagen hebben we met alle aanwezige spelers getraind en trainingen gehad van verschillende coaches. Donderdag 30 januari was het dan tijd en begonnen de officiële wedstrijden. Met de meiden zaten we in één poule; Jade Lanai (Brazilië), Hayley Slocombe (Australië), Jinte Bos en ik uit Nederland. Mijn eerste wedstrijd was dan ook meteen spannend tegen Jinte, dat laat de uitslag van 7-6 (tie break 7-1), 1-6, 6-0 ook zien. Dit was een goed begin en met volle moed ging ik dan ook de volgende wedstrijd in tegen Hayley Slocombe die zelfde middag. Deze wedstrijd won ik met 6-2, 6-0. Vrijdags was het dan tijd voor mijn laatste poulewedstrijd tegen Jade Lanai (de nummer 1 van de wereld). Ik wist niet wat ik kon verwachten aangezien ik nog niet eerder tegen Jade gespeeld had. Toch behaalde ik hier ook weer winst met de stand; 6-0, 6-1. Met deze laatste uitslag was de poule rond en eindigde ik als eerste binnen de poule dit betekende dat mijn finale plek voor die zondag tegen de nummer twee van de poule (Jinte Bos) binnen was.

Die zaterdag werd eerst nog de dubbel gespeeld, aangezien we maar met vier meiden waren stonden we gelijk in de finale en deze hebben Jinte Bos en ik dan ook overtuigend gewonnen van Hayley Slocombe en Jade Lanai met als eindstand; 6-0, 6-1. Deze eindstand betekende dat we de eerste wereldtitel in het dubbelspel junioren binnen hebben gehaald! Die avond hadden we een feestavond met alle spelers, coaches en organisatie van het toernooi.

Zondagochtend was het dan zover, de finale om de wereldtitel junioren meisjes enkel. Deze wedstrijd speelde ik tegen Jinte en wat was het ongelofelijk spannend. Dat het niet makkelijk ging worden wist ik van te voren al aangezien we erg aan elkaar gewaagd zijn. De eerste set won ik met 6-2, waarna Jinte in de tweede set terugkwam met 4-6, het kwam dus weer aan op de derde set. En wat was dat een spannende set vanuit een 1-4 achterstand wist ik me terug te werken in de wedstrijd en won ik uiteindelijk met 6-4. Het ondenkbare gebeurde dan toch nog en ook de wereldtitel op het enkelspel mocht ik mee naar huis nemen.

Maandagmiddag vlogen we terug naar Nederland en om kwart voor zeven kwamen we aan op Schiphol, ik had wel gedacht dat er wat mensen zouden zijn maar zoveel had ik totaal niet zien aankomen! Het was dan ook een mooi onthaal met alle ballonnen en lieve mensen!!

Ongelofelijk en ook nog onwerkelijk maar enorm gaaf dat ik dit heb mogen meemaken, dit was een ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

Benieuwd naar de foto’s klik dan hier

Hoe kun jij sponsor worden?

Vliegtickets, verblijfkosten, het vele trainen… op jaarbasis kost rolstoeltennis zo’n 25.000 euro. Wilt u hieraan bijdragen en zo laten zien dat het rolstoeltennis een warm hart toe draagt? Er zijn verschillende mogelijkheden die we u graag toesturen. Neem contact op om te bespreken hoe we elkaar kunnen helpen!